Brug de sociale medier

Få fif til, hvordan du blandt andet bruger facebook, twitter og LinkedIn i din jobsøgning.

LinkedIn

Har du ikke allerede en LinkedIn-profil, skal du se at få én. LinkedIn er et must place to be, og bedre sent end aldrig. Har du allerede en profil, skal du sikre dig, at den er fyldig og afspejler, hvilken vej du gerne vil gå. Du vil være rigtig godt tjent med at få det gjort, da der ligger en verden af netværksmuligheder og venter på dig.

Start fx med at gå på opdagelse hos dem, du er forbundet med, og se, om de mon har nogle spændende kontakter, projekter, idéer. Bed nogle tidligere kolleger eller samarbejdspartnere om at skrive dig en anbefaling eller ”endorse” dig på sitet. Find ud af, hvilke LinkedIn-grupper, der kunne være relevante for dig at være medlem af. Du kan også finde de rekrutteringsansvarlige i de virksomheder, du gerne vil arbejde for. Dem bør du holde øje med, for de vil helt sikkert fortælle om ledige job på LinkedIn som noget af det første. Og det vil da være synd, hvis jobbet går til en anden i deres netværk, før du når at gøre opmærksom på dig selv.

LinkedIn er et professionelt netværk og derfor vigtigst for dig. Men orienter dig også på Twitter, Facebook og Google+. Mange virksomheder og arbejdspladser har profiler dér, og her kan du følge dem – både for at lære dem bedre at kende, men også for at kunne slå til, når de slår et nyt job op. Lav fx en facebookliste over de virksomheder, du kunne tænke dig at arbejde for, og tjek den dagligt.

Du må gøre dig synlig, så folk bliver opmærksom på dig. Find de diskussionsfora, der er relevante for dit fagområde, og opsøg fora om jobsøgning. På ledigidanmark.dk kan du fx sparre med andre ledige og en coach. Deltag aktivt i chat, debatter og diskussionsfora på de sociale medier. Udfyld alle dine profiler med billede og vær aktiv – man henter ikke mange pluspoint ved blot at se passivt til.

Opret en jobagent

Der findes et væld af gode jobsøgningshjemmesider, hvor man kan oprette en jobagent og få tilsendt en mail, så snart der er slået et job op inden for dit fagområde. Arbejdspladser betaler gebyrer for at opslå ledige job, så du kan ikke regne med, at der er specielt mange overlap mellem de forskellige sites. Især inden for fag, hvor er mange ledige, er det fristende for arbejdsgiverne at spare penge her. De ved, at de nok skal få rigeligt med ansøgere, selvom de kun slår jobbet op et par steder. Sørg også for at lægge dit cv ind på headhunternes hjemmesider.

Opret fx jobagent her:

Jobnet.dk, jobindeks.dk, ofir.dk, jobbing.dk (for akademikere), stepstone.dk, jobzonen.dk, jobfisk.dk, mercuriurval.dk.

Brug Pinterest

Videoer og andet godt til din jobsøgning

Facebooksider om jobsøgning:

Ledigidanmark.dk
 MedieBoxen udveksler JobTips
Karrieredrøm
Netværk hvor jobsøgende og arbejdsgivere mødes på FB
Facebookside til studerende

Jobsøgning på Twitter

Søg #jobdk og find en masse job
MUST Twitter-liste for jobsøgende: Følg den her
 

Liste over websteder, du bør kende til

Netværk hvor jobsøgende og arbejdsgivere mødes
Ledige job i Danmark
Bedste Jobsøgnings Tips
Jobhunter
Jobfisk.dk – for karrierebevidste og rekrutteringsansvarlige
JobFee.dk – netværk for alle som vil følge med på jobmarkedet
Jobsøgning med sociale medier
Fest for fyrede
Jobbank.dk – Akademikernes Jobbank
Moment

Få inspiration på denne blog:

modernejobsoeger.dk

 

Kontakt

+45 3366 3366