Gik fra plan A til plan B

Da Marie søgte job som kandidat i islamiske studier, troede hun, at hun skulle arbejde med minoriteter. Men hun havnede et helt andet sted.

"Da jeg havde været ledig i fem måneder, hoppede en af mine venner fra en løntilskudsstilling i Teknik- og Miljøforvaltningen i Københavns Kommune, og så sprang jeg til. Og hvor var det godt jeg gjorde det. Det gav mig jo udover nogle fede arbejdserfaringer og opgaver et netværk og en mulighed for at arbejde mig videre, og jeg er nu ansat i forvaltningen,” fortæller Marie, der er glad for, at hun har forholdt sig åbent og taget en chance:

”Det er svært at rykke sig, når man sidder derhjemme og søger job. Jeg har fået en reel fornemmelse af arbejdsmarkedet og arbejdslivet gennem min løntilskudsstilling, og en rigtig positiv oplevelse. Der er en god portion held og tilfældigheder indblandet for de fleste, når det handler om at skaffe sig et job, og derfor må man være åben over for at træde til, når der viser sig en mulighed - også selvom den måske viser sig andre steder, end der man havde forestillet sig det. Det handler rigtig meget om at komme ud og lære i praksis og lade sig overraske af virkeligheden derude,” siger Marie.

Marie arbejder nu som direktionssekretær, men på længere sigt vil hun også gerne arbejde mere projektorienteret og kan godt forestille sig at vende tilbage til sin oprindelige faglighed omkring etniske minoriteter.

”Lige nu suger jeg til mig og udvikler mine kompetencer. Jeg får en organisationsforståelse, som jeg kan bruge i andre fremtidige funktioner og projekter. Det er godt at kende til ledelseslaget og beslutningsgangene i Københavns Kommune uanset hvor man arbejder i organisationen”, afslutter Marie.

Maries gode råd til andre:

  • Hold ikke for hårdt fast i én plan
  • Tag en chance
  • Sug til dig
  • Forhold dig åbent. Tilfældigheder og held præger arbejdsmarkedet.

Kontakt

+45 3366 3366