I voksenlære som gartner

Stine er i voksenlære som gartner og mener selv, at hun har fundet sin rette hylde – alt imens hun sad i sin vindueskarm.

En eftermiddag Stine sad i sit vindue og kiggede på de biler, der kørte forbi, fik hun øje på en gartnerbil.

”Jeg elsker at arbejde med hænderne, og jeg gik straks hen til min computer og undersøgte, hvordan jeg kunne blive gartner i Tivoli. Jeg tænkte, at det var et oplagt sted at søge hen og kontaktede en jobkonsulent, der bad mig skrive en ansøgning”.

Som 30-årig fik Stine stress og mistede sit daværende job. Hun havde ingen uddannelse og blev mere og mere demotiveret for hvert jobopslag, hun læste:

”Jeg fokuserede på alt det, jeg ikke kunne leve op til og havde virkelig svært ved at sælge mig selv i en ansøgning. Og så ville jeg gerne have noget mere uddannelse. Derfor ændrede jeg strategi”.

Blot en uge efter Stine havde skrevet til Tivoli, kom hun i virksomhedspraktik som gartner. Og nu er hun ansat som voksenlærling.

”Jeg følte med det samme en stor glæde. Jeg har ikke været så motiveret før. Så det er ret fantastisk,” siger Stine, der netop har fået et 12-tal på sit grundforløb.  

”Og det er jo ikke bare et kursus. Jeg får en decideret uddannelse inden for noget, jeg brænder for.”   

Stines råd til andre:

  • Alle andre er på arbejde. Kom også ud af døren.
  • Søg arbejde på en sjov måde. På den måde bevarer dit gode humør og selvtillid. Find alle de positive ting, du kan.
  • Brug dine omgivelser og dit netværk – det virker. Bliv inspireret af det, du ser og hører.
  • Være åben omkring din situation. Og vend dine tanker med andre. De kender måske netop en elektriker, hvis det eksempelvis er den vej, du overvejer at gå.
  • Fokuser ikke på, at du er ledig. Fokuser på fremtiden.
  • Find en ven i samme situation eller en konsulent, der kan støtte dig i din jobsøgning.