Vejen til drømmejobbet kan være snørklet

Marie drømmer om at arbejde på et forlag. Men efter at have afsluttet sin kandidat, gik det op for hende, at det var svært.

Marie har en kandidat i spansk sprog og kultur med profil i oversættelsesstudier. Hun ville meget gerne have et job på et forlag, men det viste sig at det var meget svært.

Marie var i flere praktikker på forskellige forlag. Men ingen af dem førte til et fast job.

”Jeg valgte at starte op som selvstændig inden for korrekturlæsning, tekstredaktion og oversættelse.’’

Marie fik en del opgaver gennem sit netværk, men ikke nok til at kunne slippe dagpengene. ”Min jobkonsulent foreslog mig at supplere med timer i en boghandel – det kunne måske være en vej ind i branchen.’’ Marie lavede en liste over boghandlere i København, tog en bunke CV’er under armen og cyklede af sted. Kun to dage efter ringede telefonen. ”Børnenes Boghandel og boghandlen på Statens Museum for Kunst inviterede mig på kaffe, og jeg fik timer begge steder.”

Marie har nu så travlt, at hun snart kan slippe dagpengene helt. Hun råder andre nyuddannede til at være opsøgende, selvom er grænseoverskridende og desuden være åbne overfor praktikker. ”Jeg er kommet tættere på min drøm. Og det har givet mig meget at være i praktik – både netværksmæssigt, men det har også styrket troen på mig selv og mine faglige kompetencer.”