Brug de sociale medier

Få fif til, hvordan du blandt andet bruger Facebook, Twitter og LinkedIn i din jobsøgning.

LinkedIn er ikke til at komme udenom i dagens jobsøgning. 

Har du ikke allerede en LinkedIn-profil, skal du se at få én. LinkedIn er et must place to be, og bedre sent end aldrig.

55 % af de store, private virksomheder anvender LinkedIn i deres rekruttering (Ballisager).

Styrk din profil 

Har du allerede en profil, skal du sikre dig, at den er fyldig og afspejler, hvilken vej du gerne vil gå. Du vil være rigtig godt tjent med at få det gjort, da der ligger en verden af netværksmuligheder og venter på dig.

  • Gå på opdagelse hos dem, du er forbundet med, og se, om de har nogle spændende kontakter, projekter, idéer.
     
  • Bed nogle tidligere kolleger eller samarbejdspartnere om at skrive dig en anbefaling eller ”endorse” dig på sitet.
     
  • Find ud af, hvilke LinkedIn-grupper, der kunne være relevante for dig at være medlem af.
     
  • Start med at følge de virksomhedsprofiler, du er interesseret i. Du kan lære meget om virksomheden ved at se deres opslag. 
     
  • Er du modig, kan du også skrive til nogle af de medarbejdere, der arbejder i virksomheden via LinkedIn.
     
  • Du kan også finde de rekrutteringsansvarlige i de virksomheder, du gerne vil arbejde for. Dem bør du holde øje med, for de vil helt sikkert fortælle om ledige job på LinkedIn som noget af det første. Og det vil da være synd, hvis jobbet går til en anden i deres netværk, før du når at gøre opmærksom på dig selv.

Læs mere om LinkedIn her

LinkedIn er et professionelt netværk og derfor vigtigst for dig. Men orienter dig også på Twitter, Facebook og Google+. Mange virksomheder og arbejdspladser har profiler dér, og her kan du følge dem – både for at lære dem bedre at kende, men også for at kunne slå til, når de slår et nyt job op. Lav fx en facebookliste over de virksomheder, du kunne tænke dig at arbejde for, og tjek den dagligt.

Gør dig synlig

Du må gøre dig synlig, så folk bliver opmærksom på dig. Find de diskussionsfora, der er relevante for dit fagområde, og opsøg fora om jobsøgning.

På ledigidanmark.dk kan du fx sparre med andre ledige og en coach. Deltag aktivt i chat, debatter og diskussionsfora på de sociale medier. Udfyld alle dine profiler med billede og vær aktiv – man henter ikke mange pluspoint ved blot at se passivt til.

Opret en jobagent

Der findes et væld af gode jobsøgningshjemmesider, hvor man kan oprette en jobagent og få tilsendt en mail, så snart der er slået et job op inden for dit fagområde.

Arbejdspladser betaler gebyrer for at opslå ledige job, så du kan ikke regne med, at der er specielt mange overlap mellem de forskellige sites. Især inden for fag, hvor er mange ledige, er det fristende for arbejdsgiverne at spare penge her.

De ved, at de nok skal få rigeligt med ansøgere, selvom de kun slår jobbet op et par steder. Sørg også for at lægge dit cv ind på headhunternes hjemmesider.